21 Temmuz 2015 Salı

Hukuk Fakültesine Gitmek İsteyenler Okusun-2 ( 2015 YGS-LYS Netleriyle Güncellendi)

Son günlerde hep aynı soruyla karşılaşıyorum, -hocam hukuk fakültesini kazanmak için kaç net yapmamız gerekli? Bunu daha önceki bir yazımda “Hukuk Fakültesine Gitmek İsteyenler Okusun” başlıklı yazımda cevaplamıştım, ama oradaki netler geçen senelerdeki sınav sonuçlarının ortalamasıydı. Bu sene de malumunuz oldukça enteresan bir sınavla muhatap olduk ve bu da netleri bir hayli değiştirdi. Geçen seneki belirlediğimiz netlere göre hesapladığınızda bu sene belki de Türkiye derecesi çıkarabilirsiniz. Şimdi ben tekrardan sizler için 2015 YGS-LYS’e göre bir hesaplama yapacağım. ( Elimdeki verilere bu sene sınava giren öğrencilerimin netlerinden elde edilmiştir.)
2015 YGS Netleri-
Türkçe 30 Net (Toplam 40 Soru)
Sosyal Bilimler 25 Net (Toplam 40 Soru)
Temel Matematik 24 Net (Toplam 40 Soru)
Puanları ve Başarı sıralaması
YGS-4
PUANI: 360,07235
BAŞARI SIRASI: 26406
YGS-5
PUANI: 357,74354
BAŞARI SIRASI: 41117
2015 LYS Netleri-
Matematik- 25 Net ( Toplamda 50 soru)
Geometri- 11 Net (Toplamda 30 soru)
Türk Dili ve Edebiyatı- 44 Net ( Toplamda 56 soru)
Coğrafya- 10 Net ( Toplamda 24 soru)
Puanları ve Başarı sıralaması
TM-3
PUANI: 424, 90999
BAŞARI SIRASI: 9714
Yukarıdaki tablo bir öğrencime ait sınav sonucuydu. Şimdi siz kendiniz, bu netlere göre bir hesaplama yapın. Ama unutmayın ki bu tablo 2015 yılına ait bir tablodur. Yani sınavın zorluğu kolaylığı 2016 yılında yapılacak sınavın sonucunu şekillendirecektir. Bu öğrencim gayet çalışkan, iddialı bir öğrenciydi. Bu sebeple, kendisinin nihayetinde bu sonucu elde etmesi beni şaşırtmadı. Her ne kadar netleri düşük gibi görünse de burada anlamamız gereken şudur “çalışan her zaman kazanır.” Sınavın zor olması netlerin genel olarak düşük olmasına neden oldu. Bu da düşük netlerle yüksek puanları getirdi. Önümüzdeki sene ne olacağını şimdiden kestirmek zor; ama unutulmaması gereken yegâne kural şudur ki Siz, siz olun asla pes etmeyin. Sonuna kadar devam edin. Bu öğrencim çalışma metodu olarak benim göstermiş olduğum yolda yılmadan, usanmadan devam etti. Şimdi semeresini kendisini topluyor. Hayat sizin, karar sizin. İyi düşünün ve nihayetinde varmak istediğiniz yere emin adımlarla ilerleyin.
---Sorularınız için: fsedatyilmaz@gmail.com


Sedat YILMAZ

Eğitim Danışmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bir Eşit Ağırlık Öğrencisi Olarak Matematik Dersiyle Olan Sınavım :)

Bu başlığı açmamın temel sebebi, yıllardır gerek derslerine girdiğim öğrencilerim olsun gerek özelden bana mail, whatsapp mesajı vs. ile mes...