17 Haziran 2015 Çarşamba

Hukuk Fakültesi Tercih Edecekler İçin

Son günlerde en çok sorulan soruya buradan cevap vermek istiyorum
“Hukuk fakültesine gitmek için kaç net yapmam gerekli? Sıralamam ne olmalı?”
Bu sene malumunuz hukuk fakültelerini TM-2’ye kaydırdılar. Bu da Matematik ve Geometri etkisini eskiye nazaran düşürecektir. Yine de asla Matematik ve Geometri etkisini küçümsemeyin. Çünkü edebiyat ve coğrafya netleri geçen seneye göre benzerlik gösterecektir. Hala asıl eleyici olan matematik ve geometri olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle de bu sene yapılan sınavda geometri sorularının zor olması, seçiciliğini artıracaktır. Malum bu sene ÖSYM tarihinin en garip sınavına imza attı. Toplamda 132 netle ilk 1000’ e giren öğrenciler oldu. Bu sene Türkçe’nin etkisi çok farklıydı. O yüzden sayılar ve tahminleri isterseniz şimdilik bir kenara bırakalım da sınavların neticesinde sıralamalar açıklanınca net konuşalım.

Bu sene biz, bu işi yapan profesyonellerin de işi çok zor oldu. Hemen her gün bir sürü soru geliyor. Hocam ne yapmalıyız diye? Hepsine salık verdiğim bir şey var o da, siz çalıştıysanız rahat olun başaracaksınız, olumsuz her ifadeye kulağınızı tıkayın lütfen. Çünkü hemen herkes bir şey söylüyor. Son sözü sizin netleriniz söyleyecek. Tek gerçek bu!
Elinizden geleni yapacaksınız hiç şüphem yok. 
Tercih döneminde de buradayım. Sorularınız için mail adresimi kullanabilirsiniz. Elimden geldiğince çabuk sorularınızı cevaplamaya çalışıyorum. 
fsedatyilmaz@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bir Eşit Ağırlık Öğrencisi Olarak Matematik Dersiyle Olan Sınavım :)

Bu başlığı açmamın temel sebebi, yıllardır gerek derslerine girdiğim öğrencilerim olsun gerek özelden bana mail, whatsapp mesajı vs. ile mes...