12 Haziran 2014 Perşembe

Yeni Nesil Eğitimi Üzerine Değişmeyenler


Klasik eğitim artık biz kabul etsek de etmesek de çok geride kaldı. Bu çağ bilgi çağı. Her türlü bilgiye sadece bir “tık” ötedeyiz. Fakat maalesef bilgiye ulaşan nesil onu kullanmasını bilmeden yetişiyor. “ Bana balık tutmasını öğret” sözü artık çok da anlamlı gelmiyor kulaklara, çünkü bütün balıklar tutuldu neredeyse. Şimdi önemli olan bu tutulan balıklarla neler yapılabileceği.
İstediğine bu kadar kolay ulaşabilen gençler, artık çok daha az gayret harcayarak hayatlarını yaşamaya alıştırdılar kendilerini. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, gençler daha az çalışarak çok kazanacakları işler arıyorlar. Özellikle bilişim sektörünü yakından takip edenler, kısa sürede bir atılım yapma gayreti içindeler.
Ama burada atlanılmaması gereken bir husus var: o da hiçbir başarı tesadüfi değildir. Başarı basamaklarını çıkan insanların hayatlarına şöyle bir baktığınızda her birisinin eğitim ve iş hayatında çok önemli yerlerde olduklarını göreceksiniz. Yine hemen hepsinin ortak özelliklerinden birisi de iç disiplini. Başarının sırrı da işte burada saklı: disiplin. Çalışmak sadece, Matematik, Türkçe, Fizik vs. çalışmak değildir. Bizler maalesef, bilgileri kuru kuruya tekrar etmeyi bir başarı sanıyoruz. Gerçek hayata temas etmeden gerçek hayatın kendisine hazırlanıyoruz.
Bugün öğrencilik sıralarında disiplin gösterip, işine sıkı sıkıya sarılanlar yarın da iş dünyasına atıldıklarında yapacakları işlere o denli sıkı sarılıp çalışacaklardır. Başarı, sadece gayret ve disiplinle gelir. Tekrar tekrar bunu tecrübe etmek, sadece zaman ve emek kaybından öte bir şey olmayacaktır.
Bundan yüz sene önce yaşayan birisinin bir yılda aldığı mesafeyi bugün neredeyse 1 haftada hatta kimi zaman bir günde almaktayız. Zaman değişti. Ama insan değişmedi. Yüz sene önceki insan neyse bugün de aynı. İstekleri, arzuları, sevinçleri, hüzünleri vs. o halde dünya var olduğundan beri değişmeyeni, yani iç disiplini kendimize kılavuz edersek, başarı bizlere kendisini açacaktır sonuna dek.


 Sedat Yılmaz
Eğitim Koçu

s

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bir Eşit Ağırlık Öğrencisi Olarak Matematik Dersiyle Olan Sınavım :)

Bu başlığı açmamın temel sebebi, yıllardır gerek derslerine girdiğim öğrencilerim olsun gerek özelden bana mail, whatsapp mesajı vs. ile mes...